Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Інформував ворога про розташування військових катерів у Миколаївському порту – повідомлено про підозру місцевому мешканцю (ФОТО)

                                        

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 30-річному мешканцю м.Миколаєва за фактом  розголошення відомостей про розташування Збройних Сил України (ч.3 ст.114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний працював на ворога та приховано збирав інформацію про місця дислокації на території Миколаєва та області підрозділів ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Зокрема, у січні 2024 року зловмисник передав через месенджер Telegram розвідданні про розміщення військових ЗСУ та техніки, зазначив точні відомості, що дають можливість стовідсоткової ідентифікації на місцевості.

У зоні особливої уваги підозрюваного також були місця дислокації військових катерів у Миколаївському порту, напрямки їх переміщення.

Крім того, він передавав окупантам інформацію про наслідки ворожих обстрілів міста Миколаєва.

Під час обшуків у інформатора держави-агресора вилучено мобільний телефон із доказами протиправної діяльності.

За клопотанням сторони обвинувачення його взято під варту без права внесення застави.

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Миколаівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 182