Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Віддавав накази на незаконне утримання та катування людей під час окупації Снігурівки на Миколаївщині - ідентифіковано військовослужбовця нацгвардії рф (ФОТО)

                                 

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру командиру 2 групи спеціального призначення 23 загону спеціального призначення «оберег» (вч 6830, м. Челябінськ) Уральського округу військ національної гвардії рф за фактами порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, капітан зс рф з позивним «Сибирь», перебуваючи в тимчасово зайнятому місті  Снігурівка Баштанського району Миколаївської області, віддав злочинні накази підлеглим військовослужбовцям рф щодо незаконного утримання та катування чотирьох місцевих мешканців,  серед яких молода жінка.  

Ув’язнених по одному заводили до різних кімнат будинку та приміщення гаража, де знущались, били, катували та імітували постріли біля голови, погрожували вбивством та застосовували психологічний тиск з метою отримання інформації про місця розташування військовослужбовців Збройних сил України, територіальної оборони, а також схиляли їх до співпраці.   

Спеціальне досудове розслідування здійснює СУ ГУ НП в Миколаївській області.

кількість переглядів: 199