Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

У Южноукраїнську судитимуть директора підприємства за продаж «гуманітарних» автомобілів та привласнення бюджетних коштів

                                       

Прокурором Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з підприємств м. Умань Черкаської області за продаж товарів гуманітарної допомоги, привласнення коштів місцевого бюджету, легалізацію майна одержаного злочинним шляхом та використання підроблених документів (ч. 1 ст. 201-2, ч. 1 ст. 209, ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що директор підприємства, зловживаючи своїм службовим становищем, використовуючи підроблені документи, ввіз на територію України гуманітарну допомогу для потреб Збройних Сил України - чотири позашляховика, які продав виконавчому комітету Южноукраїнської міської ради та отримав від цього понад 1,8 млн грн з місцевого бюджету.

Крім того, фігурант отримав кошти з міського бюджету в сумі понад 2 млн грн за продаж спеціалізованого вантажного сідлового тягача та вантажопасажирського автомобіля,  не маючи при цьому права здійснювати будь-які правочини з транспортними засобами.

Отримані кошти були перераховані на рахунки інших суб’єктів господарювання з метою їх легалізації. 

Прокурором в порядку ст. 128 КПК України подано до суду позовну заяву в інтересах Южноукраїнської міської територіальної громади до обвинуваченого про стягнення шкоди завданої кримінальним правопорушенням.

З метою забезпечення позову слідчим суддею за клопотанням прокурора накладено арешт на майно обвинуваченого, а також на майно юридичної особи, відносно якої передбачається застосування заходів кримінально-правового характеру.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими відділення поліції №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївської області.

За вчинені злочини йому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 180