Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

До 15 років за ґратами засуджено держзрадника, який збирав для ворога інформацію про місцезнаходження боєприпасів на території Миколаєва

                               

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури суд визнав винним 25-річного жителя м. Миколаєва  у державній зраді, вчиненої в умовах воєнного стану, та придбанні, зберіганні бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 111, ч.1 ст.263 КК України).  

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурори у суді довели, що зловмисник з лютого 2022 року почав вести підривну діяльність проти України. За власної ініціативи він підшукував осіб, за допомогою яких він зможе передати представникам спецслужб та збройних сил рф інформацію щодо переміщеного в Україну озброєння (боєприпасів) іноземного виробництва та його місцезнаходження.

Згодом він вийшов на адміністратора телеграм-каналу та чат-боту проросійської спрямованості, якому надіслав наявну у нього інформацію про місцезнаходження боєприпасів іноземного виробництва для танків та гаубиць, а також зазначив географічні координати складу однієї з військових частин, де вони зберігаються.

Через два дні адміністратор каналу особисто зв’язався із зловмисником та поставив йому завдання щодо отримання фото вже безпосередньо складу боєприпасів.

При спробі виконання вказаного завдання зловмисник був затриманий.  

Крім того, під час обшуку у зловмисника вилучено набої до автомату АК-74 калібру 5.45 у кількості 72 шт.

До набрання вироку законної сили він перебуватиме під вартою.

кількість переглядів: 287