Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Виготовляв алкогольний фальсифікат з метою збуту – підозрюється мешканець Миколаєва

                                   

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру 52-річному мешканцю м. Миколаєва у незаконному придбанні з метою збуту, зберіганні з цією метою, а також транспортуванні з метою збуту незаконно виготовлених спирту етилового, алкогольних напоїв, а також у незаконному виготовленні алкогольних напоїв (ч.1, ч.2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, підозрюваний  із корисливих мотивів незаконно придбав майже 160 літрів спиртовмісної речовини, з якої згодом виготовив спиртовмісні напої - 325 літрів горілки та 50 літрів коньяку, які мав намір збувати.

Відповідно до висновків проведених експертиз спиртовмісні напої не відповідають вимогам діючого державного стандарту України та не є придатним до споживання.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Миколаївській області, оперативний супровід – управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 158