Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Привласнили понад 200 тис грн - судитимуть колишнього та діючого голів виробничого комбінату

                                       

За процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури завершено досудове розслідування за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем,  вчинене у великих розмірах за попередньою змовою групою осіб. (ч. 4 ст.191 КК України).

За даними слідства, ексголова та діючий голова сільськогосподарського виробничого комбінату, за попередньою змовою між собою, прийняли рішення про укладення з товариством біржового договору поставки зерна - ячменю на загальну суму понад  300 тис грн.  

Згодом комбінат  отримав попередню оплату у розмірі понад 200 тис грн.

У подальшому, за попереднью змовою, фігуранти здійснили перепризначення голови комбінату та, достовірно знаючи про зобов’язання комбінату про поставку зерна, новий директор підприємства умови договору не виконав, при цьому продовжував здійснювати господарську діяльність та привласнив грошові кошти у сумі понад 200 тис грн.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт скеровано до суду.

Досудове розслідування здійснювалося ВП №5 Миколаївського РУП ГУ ГП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 149