Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Зловживання службовим становищем на понад 2,4 млн грн - підозрюється посадовець виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради

                                

За процесуального керівництва Южноукраїнського відділу Вознесенської окружної прокуратури посадовій особі виконавчого комітету Южноукраїнської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало шкоди державним інтересам та спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, будучи уповноваженою особою з питань проведення публічних закупівель, в період з серпня 2022 року по травень 2023 року, зловживаючи своїм службовим становищем, забезпечив укладення договорів на поставку виконкому міської ради п’яти вантажопасажирських позашляховиків з підприємством, яке не мало права здійснювати правочини з вказаними автомобілями з огляду на відсутність права власності на них.

Зазначене призвело до безпідставного перерахування постачальнику коштів місцевого бюджету на суму понад 2,4 млн грн.  

За клопотанням сторони обвинувачення посадовця на час проведення досудового розслідування відсторонено від займаної посади.

Йому загрожує покарання  у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Досудове розслідування здійснюється ВП №3 Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївської області.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 150