Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

Судитимуть колишнього головного бухгалтера управління Первомайської міської ради, яка заволоділа бюджетними коштами у сумі майже 1,2 млн грн

                                       

Первомайська окружна прокуратура затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт за фактами заволодіння бюджетними коштами вчинених повторно, службового підроблення, несанкціонованої зміни інформації, яка обраховується в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, яка має право доступу до неї, що спричинили значну шкоду (ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 362, ч.ч. 2, 3 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що 49-річна зловмисниця, у період з березня 2019 по грудень 2020 року, перебуваючи на посаді головного бухгалтера, маючи умисел на заволодіння бюджетними коштами, склала та видала завідомо неправдиві офіційні документи, згідно яких нарахувала та незаконно отримала на власний картковий рахунок заробітну плату, значно вищу за встановлений оклад, на загальну суму майже 1,2 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися  певною діяльністю до трьох років.

Досудове розслідування здійснювалось СВ Первомайського районного відділу поліції ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 150