Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2024

«Зливав» окупантам координати місць дислокації підрозділів ЗСУ на Миколаївщині – судитимуть експоліцейського (ФОТО)

                           

Миколаївською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 46-річного мешканця міста Миколаєва за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України).  

Слідством встановлено, що колишній співробітник поліції, через Телеграм-канал, адміністратор якого  завербований фсб росії та є фігурантом у кримінальних провадженнях, почав листування з  представником країни-агресора.

Зловмисник збирав та передавав інформацію ворогу щодо місць дислокації підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань на території Миколаєва та області. Розвіддані він передавав у вигляді відміток на карті місцевості та графічних координат.

Обвинувачений перебуває під вартою.

Йому загрожує покарання - позбавлення волі до 12 років.

Досудове розслідування здійснювалось СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 174