Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

У прокуратурі відбулася спільна нарада з питань додержання вимог законодавства у сфері екології (ФОТО)

                                       

Під головуванням першого заступника керівника Миколаївської обласної прокуратури Дениса Фальченка відбулася спільна нарада керівників правоохоронних та контролюючих органів регіону щодо протидії кримінальним правопорушенням у сфері надрокористування  та у сфері природно-заповідного фонду.

Захід ініційовано Спеціалізованою екологічною прокуратурою. Участь у заході взяли керівники окружних прокуратур, керівництво Головного управління Нацполіції в Миколаївській області, УСР в Миколаївській області ДСР НП України, Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), управління екології та природніх ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації.

Відкриваючи нараду, Денис Фальченко зазначив, що головною метою наради є формування дієвих механізмів забезпечення належної роботи з виявлення та розслідування кримінальних правопорушень у сфері надрокористування, застосування новітніх технологій під час їх фіксацій, а також виявлення та припинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним вибуттям земельних ділянок природно-заповідного фонду з державної власності у приватну.

«За таких обставин нагальною є потреба у консолідації спільних зусиль, спрямованих на виявлення та розслідування кримінальних правопорушень у зазначених актуальних сферах, своєчасного залучання фахівців для визначення спричиненої шкоди. Також, нагального покращення вимагає повнота та ефективність досудового розслідування, оперативного супровіду, а також підвищення якості процесуального керівництва окружних прокуратур у кримінальних провадженнях відповідних категорій, - підкреслив керівник прокуратури.

На нараді виступили керівники правоохоронних та державних органів, обговорили проблемні питання та шляхи їх вирішення, а також напрями, на яких робота потребує активізації та узгодження.

За результатами координаційного заходу, прокуратурою області узгоджено постанову спільної наради, яка є обов’язковою для виконання правоохоронними та відповідними державними (контролюючими) органами регіону.


 

 

кількість переглядів: 147