Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

За результатами проведених прокуратурою перевірок щодо дотримання прав в’язнів у місцях несвободи на території області виявлено порушення

                              

Питання дотримання законності під час перебування громадян у місцях позбавлення волі та попереднього ув’язнення є одним з пріоритетів у діяльності органів обласної прокуратури.

З урахуванням цього, працівниками органів обласної прокуратури продовжуються вживатися заходи, спрямовані на забезпечення конституційних прав в’язнів.

Зокрема, упродовж січня-лютого поточного року органами обласної прокуратури із залученням відповідних фахівців проведено перевірки щодо додержання вимог кримінально-виконавчого та іншого законодавства України у діяльності ізоляторів тимчасового тримання Головного Управління Національної поліції в області, медичних частинах філії ДУ «Центр охорони здоров’я ДКВС України» в Миколаївській та Одеській областях, а також в установах Державної кримінально-виконавчої служби України, які функціонують на території області.

Під час перевірок виявлено порушення вимог законодавства щодо режиму відбування покарання, матеріально-побутового та медико-санітарного забезпечення в’язнів, охорони праці засуджених осіб тощо.

У ході перевірок звернуто увагу керівників піднаглядних установ на необхідність неухильного забезпечення прав осіб, які перебувають під вартою та відбувають покарання, недопущення фактів катувань, нелюдського чи такого, що принижує гідність в’язнів, поводження з ними.

З метою усунення виявлених порушень вимог чинного законодавства прокурорами внесено низку документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді.

Органи обласної прокуратури і надалі вживатимуть заходи з метою забезпечення конституційних прав в’язнів у місцях несвободи.

 

кількість переглядів: 132