Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Збирав та передавав ворогу інформацію про переміщення техніки ЗСУ – у Миколаєві затримано інформатора окупантів (ФОТО)

                                             

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру 59-річному мешканцю міста Миколаєва у несанкціонованому поширенні інформації про розташування Збройних Сил України, вчиненого в умовах воєнного стану, з метою надання такої інформації державі,  що здійснює збройну агресію проти України (ч.3 ст.114-2 КК України).

За даними слідства, підозрюваний, за власної ініціативи почав листування у проросійському «Telegram» боті «Лохматыйbot». З метою надання допомоги державі-агресору у веденні агресивної війни проти України зловмисник збирав та передавав її через цей бот інформацію по переміщення військової техніки Збройних  Сил України територією Миколаєва.

У ході санкціонованого судом обшуку за місцем проживання фігуранта вилучено мобільний телефон, який містив листування, що підтверджує збір та передачу зазначених даних.

За клопотанням прокурора судом підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою  без можливості внесення застави.  

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Миколаївській області.
 

 

кількість переглядів: 150