Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

Виконувач обов’язків керівника Миколаївської обласної прокуратури на пленарному засіданні сесії обласної ради поінформував про результати діяльності органів обласної прокуратури (ФОТО, ВІДЕО)

                                 

Виконувач обов’язків керівника обласної прокуратури Денис Фальченко на пленарному засіданні двадцятої позачергової сесії обласної ради 14 березня 2024 року поінформував про результати діяльності органів обласної прокуратури у 2023 році.

Очільник прокуратури звернув увагу на те, що торік викрито 81 факт колабораційної діяльності (позаторік 60) та 12 фактів пособництва державі-агресору (позаторік 8).

У 2023 році зменшилось число кримінальних правопорушень проти основ національної безпеки України (з 410 до 202), посягань на територіальну цілісність, недоторканість України (з 258 до 44) та державної зради (з 47 до 30). Найбільше порівняно з іншими видами вчинено кримінальних правопорушень проти власності (6939 проти 4057 у 2022 році).

За належного процесуального керівництва зросла кількість скерованих прокурорами до суду з обвинувальними актами кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких здійснювалось органами поліції в області (2990), слідчими СВ СБУ в області (89), ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві (21).

 З початку широкомасштабного вторгнення рф на територію України забезпечено процесуальне керівництво за фактами вчинення: 2523 кримінальних правопорушень за порушення законів та звичаїв війни;     одного за планування, підготовку, розв’язування, ведення агресивної війни та одного за найманство. У 2023 році до суду з обвинувальними актами направлено 5 кримінальних проваджень цієї категорії стосовно 8 осіб.

Для захисту інтересів держави в суді та виконання судових рішень прокурорами до суду скеровано позовів на суму понад 4,2 млрд грн. Судами задоволено позови та попереджено незаконне вибуття з державної та комунальної власності майна, коштів на суму близько 3,6 млрд грн, ще майже 272 млн грн відшкодовано добровільно. Реально виконано судових рішень більше ніж 2,3 млрд грн, державі повернуто та попереджено незаконне вилучення 442 гектарів земель.

У сфері охорони навколишнього природного середовища прокурорами до суду скеровано 63 обвинувальні акти.
Триває робота і на інших напрямах.

Після виступу прокурор відповів на запитання депутатів.

https://www.youtube.com/watch?v=7Wxvu2KL7IE&t=2072s

кількість переглядів: 223