Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

За махінації під час проведення тендеру недоброчесний учасник поверне до бюджету майже 1,6 млн грн

                                  

Рішенням Господарського суду Миколаївської області задоволено позов керівника Вознесенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Вознесенської міської ради та Південного офісу Держаудитслужби до одного з управлінь міської ради та приватного підприємства про визнання недійсним договору підряду та стягнення на користь держави майже 1,6 млн гривень.

Установлено, що у 2017 році за наслідками публічної закупівлі між органом виконавчої влади та підприємством-переможцем укладено договір на капітальний ремонт дороги в м. Вознесенськ на суму 1,6 млн грн.

Однак, органами Антимонопольного комітету України у подальшому встановлено, що учасники торгів, у тому числі фірма-переможець, під час проведення закупівлі діяли у змові, з метою отримання найбільш вигідних для себе умов, тобто фактично торгів не відбувалося, чим порушено один з основоположних принципів закупівель - добросовісної конкуренції при їх проведенні.

Суд погодився з доводами прокурора, що узгоджені дії учасників суперечать основним принципам проведення закупівель, що спричиняє невідповідність укладеного договору інтересам держави та суспільства, у зв’язку з чим визнав укладений договір недійсним, а отримані підприємством за його виконання кошти  стягнув до державного бюджету.


 
 

кількість переглядів: 113