Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Прокуратура вимагає від органу місцевого самоврядування зареєструвати право власності на нерухоме майно вартістю понад 1,5 млн грн

                      

Установлено, що в межах Веснянської сільської територіальної громади розташована двоповерхова будівля будинку культури, у підвальне приміщення якої вбудована захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття, що здатне розмістити 150 осіб.
     
При цьому, використання вказаного нерухомого майна здійснюється із порушенням вимог чинного законодавства – без державної реєстрації права власності.

Будівля будинку культури та протирадіаційне укриття перебувають у власності органу місцевого самоврядування ще з 2021 року. Втім впродовж 3 років рада не здійснила жодних дій щодо оформлення та державної реєстрації права власності на ці об’єкти.

Зазначена бездіяльність чиновників створює передумови для зловживань у розпорядженні майном та ризики безпідставного вибуття його із власності територіальної громади.

Щоб запобігти можливому протиправному відчуженню, приватизації чи іншим незаконим діям з нерухомістю, Миколаївська окружна прокуратура звернулася до суду. Наразі судом відкрито провадження у справі.

 

кількість переглядів: 131