Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Налагодили незаконний ритуальний бізнес у Миколаєві - чотирьом учасникам злочинної групи повідомлено про підозру (ФОТО)

                                  

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи, двоє з яких експравоохоронці.  

Їм інкриміновано порушення недоторканості приватного життя, несанкціонованого збуту інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах, створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчинені організованою групою  ( ч. 3 ст.28 ч.1, ч.2 ст.182, ч.3 ст.28 ч. 1,  ч.2 ст. 361-2 КК України).

Згідно розробленої схеми незаконного бізнесу з надання ритуальних послуг, правоохоронці передавали двом іншим фігурантам конфіденційну інформацію щодо померлих з адресами та контактами родичів. Далі «агентство» телефонувало родинам померлих й пропонувало свої послуги. За інформацію ритуальна фірма платила правоохоронцям відсоток з "прибутку" за кожного небіжчика, яких в день могло бути декілька.

 

 

 

 

 

 

 

Під час проведення санкціонованих судом обшуків у фігурантів вилучено мобільні телефони, ноутбук, чорнові записи та грошові кошти в сумі 100 тис грн та інші докази їх протиправної діяльності.

На даний час вирішується питання про обрання зловмисникам запобіжного заходу.

Найближчим часом вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру організаторці злочинної групи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташоване у м. Миколаєві, за оперативного супроводу  Миколаївського управління ДВБ НП України.  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

кількість переглядів: 279