Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Торгували наркотиками, зброєю та вибухівкою – у Первомайську викрито злочинну групу (ФОТО)

                                  

За процесуального керівництва Первомайської окружної прокуратури викрито та повідомлено про підозру п’ятьом мешканцям Первомайського району у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин та у зберіганні, придбанні, збуті вогнепальної зброї, бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинені за попередньою змовою групою осіб ( ч.2, ч.3 ст. 307, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 263 КК України).
 
За даними слідства, організував незаконний бізнес 41-річний чоловік, залучивши до своєї злочинної діяльності ще чотирьох знайомих віком від 28 до 35 років. Разом вони налагодили схему збуту наркотичних засобів, зброї і вибухових пристроїв по усій території країни.

Організатор отримував озброєння і партії наркотичних засобів і психотропних речовин, які фасував, та у подальшому передавав членам угруповання для подальшого збуту..

 

 

 

 

 

 

 

 

Щомісячний прибуток від злочинної діяльності складав більше пів мільйона гривень.

У ході проведення низки обшуків і за місцями мешкання фігурантів та у їхніх автомобілях, правоохоронці вилучили понад 4,2 кілограми готового до вживання канабісу, 50 грамів амфетаміну, 120 грамів Альфа PVP, колби та пластикові ємності з невстановленими речовинами, 44 гранати Ф-1 та 1 граната РДГ 5 із запалами, 48 запалів до ручних гранат (УЗРГМ), 265 набоїв різного калібру, ручні протитанкові гранатомети, рушниці, пістолети різних марок та штик ножі, мобільні телефони, сім-картки, планшети, банківські картки, флеш-накопичувачі, грошові кошти в сумі понад 270 тисяч гривень, майже 4000 доларів США, понад 3600 Євро та більше 700 крон, пакувальний матеріал, вакуматор, вакумні пакети, накладні та чеки відправок, чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності угруповання.

 

 

 

 

 

 

 

За клопотанням сторони обвинувачення суд обрав чотирьом зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці, двом з них суд визначив заставу у розмірі 242 240 грн кожному, стосовно п’ятого фігуранта обрано цілодобовий домашній арешт.   

Досудове розслідування здійснюється Первомайським РВП ГУНП в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 199