Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

За позовом прокуратури суд зобов’язав селищну раду привести у стан готовності протирадіаційне укриття у закладі освіти

                               

Миколаївський окружний адміністративний суд 22.03.2024 задовольнив у повному обсязі позов Первомайської окружної прокуратури в інтересах держави до Арбузинської селищної ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання привести у стан готовності захисну споруду цивільного захисту, врахувавши, що в умовах воєнного стану питання належного функціонування захисних споруд цивільного захисту населення є крайньою необхідністю для захисту життя та здоров’я дітей, які навчаються у навчальному закладі, та його працівників.

Ювенальним прокурором встановлено, що у комунальній власності перебуває захисна споруда цивільного захисту – протирадіаційне укриття загальною площею 1122 м2, яка вбудована у будівлю Новоселівського ліцею. Водночас, зазначена споруда до цього часу є обмежено готовою до використання за призначенням, через що не здатна забезпечити захист учнів та педагогічних працівників, і у разі використання за призначенням може створювати загрозу для життя та здоров’я людей.

Попри це селищна рада, як власник упродовж тривалого часу заходів до належного функціонування системи життєзабезпечення цієї захисної споруди цивільного захисту, відповідно з державними будівельними нормами, передбаченими для даного виду споруд, не вжила.

Захист цивільного населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок воєнних дій, є одним із найактуальніших питань у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України. Прокуратура продовжує вживати заходів щодо належного утримання захисних споруд цивільного захисту в закладах освіти.

кількість переглядів: 97