Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Заподіяли шкоду рибному господарству України незаконним зайняттям рибним промислом на понад 600 тис грн ивень – судитимуть двох мешканців Миколаєва (ФОТО)

                               

Миколаївська окружна прокуратура скерувала  до суду обвинувальний акт стосовно двох місцевих мешканців, які за попередньою змовою незаконно займались рибним промислом, чим заподіяли істотну шкоду (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України).

Слідством встановлено,  що 41-річний та 33-річний чоловіки у січні 2024 року вступили у попередню змову, спрямовану на незаконне зайняття рибним добувним промислом на території Миколаївського району, Миколаївської області.

Вказані особи з використанням заборонених знарядь лову, у період дії заборони на лов раків у 2024 році,  незаконно виловили із річки Південний Буг, поблизу с. Сапетня, Миколаївського району, Миколаївської області 95 особин карася сріблястого та 139 особин річкового рака, після чого були виявлені працівниками Миколаївського рибоохоронного патруля Управління державного агентства Меліорації та рибного господарства у Миколаївській області.

Внаслідок незаконного вилову водних біоресурсів в акваторії річки Південний Буг заподіяно збитки в розмірі понад 600 тис грн.

Санкція статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювалось СД ВП №5 Миколаївського районного управління поліції ГУ НП в Миколаївській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 130