Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

За реагування прокуратури до бюджету Братської громади буде повернуто надмірно сплачені кошти за непоставлений природний газ для закладів освіти у розмірі понад 200 тис грн

                                               

Господарським судом Львівської області у повному обсязі задоволено позов Вознесенської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Братської селищної ради, відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Братської селищної ради до газопостачальної компанії, зареєстрованої на території Львівської області, визнано недійсними 8 додаткових угод до договору про закупівлю природного газу для закладів освіти громади та стягнено надміру сплачених бюджетних коштів у розмірі понад 200 тис грн.

Ювенальним прокурором встановлено, що наприкінці грудня 2020 року між комунальною установою «Братський центр фінансово-господарського та навчально-методичного забезпечення закладів освіти, культури, туризму, молоді та спорту Братської селищної ради» та газопостачальною компанією укладено договір про закупівлю природного газу на 2021 рік для потреб закладів освіти громади.

Проте, у ході виконання договору, упродовж 2021 року між газопостачальною компанією та комунальною установою підписано 8 додаткових угод, якими безпідставно збільшено ціну природного газу та зменшено об’єми його постачання. Таким чином  не дотримано вимоги Закону України «Про публічні закупівлі» та необґрунтовано змінено істотні умови договору.

Ці порушення призвели до повного нівелювання результатів торгів та безпідставного отримання суб’єктом господарювання понад 200 тис грн.

Відтак, у 2022 році Вознесенська окружна прокуратура звернулась до суду з позовом, який у березні 2024 року господарським судом повністю задоволений – кошти підлягають поверненню до місцевого бюджету.

 

кількість переглядів: 103