Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

До 6 років 6 місяців тюрми засуджено мешканця Казанки, який заволодів банківською карткою знайомого, на яку він отримував виплати у зв’язку з безвісним зникненням сина-військового

                                                      

Прокурором Баштанської окружної прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 37-річного мешканця Казанківської територіальної громади Баштанського району за фактом крадіжки в умовах воєнного стану, несанкціонованому втручанні в роботу інформаційних (автоматизованих), електронних комунікаційних, інформаційно-комунікаційних систем, електронних комунікаційних мереж, викраденні документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч.4 ст.185, ч.1 ст.357, ч.1, ч.2 ст.361, ч.1 ст.209 КК України).

У суді прокурором доведено, що зловмисник викрав банківську карту свого знайомого, на яку той отримував виплати у зв’язку із безвісним зникненням сина-військового. У подальшому, зловживаючи довірою чоловіка, він отримав доступ до його мобільного банкінгу, викрав із банківського рахунку грошові кошти в сумі 367 тис грн.  

У судовому засіданні обвинувачений беззаперечно визнав свою провину у вчиненні інкримінованих злочинів.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими ВП №1 Баштанського РВП ГУНП в Миколаївській області.

Відтак, Казанківським районним судом його визнано винним та призначено покарання у виді 6 років 6 місяців позбавлення волі, позбавлення права займатися фінансово – банківською діяльністю на строк 2 роки, та з конфіскацією майна.

Вирок не набрав законної сили.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 121