Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2024

Розтратив понад 300 тис грн з бюджету при реконструкції стадіону – завершено досудове розслідування стосовно ексголови Ольшанської селищної ради

                                 

Миколаївською окружною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Ольшанської селищної ради Миколаївського району за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ст.191 КК України).

Слідством встановлено, що товариство на замовлення Ольшанської селищної ради здійснювало реконструкцію стадіону. З метою розтрати коштів бюджету колишній голова Ольшанської селищної ради в рамках договору підряду прийняв частково виконані будівельні роботи, про що свідчать акти приймання виконаних будівельних робіт. Крім цього, спортивний комплекс в експлуатацію не введено. Не зважаючи на вказане, селищною радою договір підряду оплачено у повному обсязі.

У ході розслідування встановлено невідповідність виконаних робіт з реконструкції стадіону, що призвело до збитків на суму понад 300 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалось ВП  №5 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю строком до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

кількість переглядів: 109