Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Після звернення прокурора до суду сільською радою зареєстровано право власності на нерухоме майно вартістю понад 32 млн грн

                           

Миколаївським окружним адміністративним судом розглядалась справа за позовом керівника Миколаївської окружної прокуратури про зобов’язання Веснянської сільської ради зареєструвати  право комунальної власності на нежитлову будівлю, в підвальне приміщення якої вбудовано протирадіаційне укриття, що здатне розмістити 350 осіб.

Підставою для пред’явлення позову стало виявлення прокурором використання вищевказаного нерухомого майна із порушенням вимог чинного законодавства – без державної реєстрації права власності ще з 2021 року.   

Така бездіяльність чиновників створює передумови для зловживань у розпорядженні майном та ризик безпідставного вибуття із власності територіальної громади нерухомості вартістю понад 32 млн. грн.

Під час розгляду позову відповідачем виявлені порушення усунуті в добровільному порядку та зареєстровано право комунальної власності на спірне майно, чим попереджено можливе відчуження, приватизацію чи інші протиправні дії з нерухомістю.

Вказане стало підставою для закриття провадження у справі судом.

 

кількість переглядів: 81