Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2024

Винесено вирок двом мешканцям Миколаєва за незаконне зайняття рибним промислом на понад 600 тис грн

                                 

За публічного обвинувачення Миколаївської окружної прокуратури судом засуджено двох чоловіків, які за попередньою змовою незаконно займались рибним промислом, чим заподіяли істотну шкоду (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 249 КК України).

Прокурор у суді довів, що 41-річний та 33-річний чоловіки, за попередньою змовою, з використанням заборонених знарядь лову, у період дії заборони на лов раків у 2024 році  незаконно виловили із річки Південний Буг, поблизу с. Сапетня Миколаївського району, 95 особин карася сріблястого та 139 особин річкового рака.

Внаслідок незаконного вилову водних біоресурсів в акваторії річки Південний Буг заподіяно збитки в розмірі понад 600 тис грн.

Правопорушники в повному обсязі визнали свою вину.

Вироком Миколаївського районного суду осіб визнано винними та призначено покарання у виді 1 року обмеження волі із застосуванням ст. 75 КК України, звільнення від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.

Крім того, судом застосовано спеціальну конфіскацію - у власність держави конфісковано заборонені знаряддя лову, моторний плавзасіб та водні біоресурси, вилучені під час досудового розслідування зазначеного провадження.

Примітка: вирок суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого КПК України, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції (ст. 532 КПК України).

 

кількість переглядів: 86