Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.04.2024

У Миколаєві кримінального авторитета із санкційного списку РНБО та двох його спільників засуджено до реального позбавлення волі (ФОТО)

                                       

За публічного обвинувачення Миколаївської обласної прокуратури судом визнано винними громадянина рф та двох його спільників в умисному знищенні майна шляхом підпалу та придбанні, носінні вогнепальної зброї без передбаченого законом дозволу (ч.2 ст.194, ч.1 ст.263 КК України).

Прокурор довів, що у квітні 2017 року засуджені – кримінальний авторитет «Апті» та двоє раніше судимих мешканців м. Миколаєва,  за попередньою змовою між собою, пошкодили майно одного з приватних підприємств шляхом підпалу. Крім того, у двох спільників «Апті» при особистому обшуку вилучено вогнепальну зброю.

29 квітня 2024 року за результатами судового розгляду Ленінським районним судом міста Миколаєва кримінального авторитета засуджено до 6 років 5 місяців позбавлення волі, а його спільників до 5 років 5 місяців та 5 років позбавлення волі.

Вирок не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження.  

Довідково: кримінальний авторитет «Апті» значиться у переліку осіб, стосовно яких застосовано обмежувальні заходи відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 14 травня 2021 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)», введеного у дію Указом Президента України від 21 травня 2021 року.

кількість переглядів: 65