Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2024

За сприяння обласної прокуратури студенти коледжу відвідали СІЗО (ФОТО)

                                               

У п'ятницю, 3 травня, за сприяння керівництва обласної прокуратури та Управління забезпечення діяльності у Південному регіоні Департаменту з питань виконання покарань, у рамках проведення освітніх проектів з метою формування у підростаючого покоління правомірної поведінки, самодисципліни, поваги до прав інших людей, усвідомлення відповідальності за правопорушення, відбулась екскурсія для 40 студентів першого курсу Миколаївського юридичного фахового коледжу Національного університету «Одеська юридична академія» до Державної установи «Миколаївський слідчий ізолятор».

Екскурсію провів заступник начальника установи із соціально-виховної та психологічної роботи Іван Саханда за участі прокурора відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству обласної прокуратури Володимира Яценка. Зокрема, здобувачі освіти мали можливість наочно ознайомитися з умовами утримання, розпорядком дня, якістю харчування тощо.

 

 

 

 

 

 

 

 

Студенти відвідали навчальний клас, де ув'язненні здобувають повну загальну середню освіту, спортивну кімнату для неповнолітніх, прогулянкові дворики, їдальню, медичний кабінет та житловий блок, де утримуються неповнолітні, що потрапили у конфлікт із законом, а також «зелену кімнату», яка наразі облаштовується в установі.

У свою чергу, Володимир Яценко розповів про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, а також про систему правосуддя дружнього до дитини, зокрема про право на справедливий судовий розгляд, повагу до особистого та сімейного життя, честі та гідності дитини, правове становище неповнолітніх осіб, яких на підставі ухвал суду поміщено до слідчого ізолятора, забезпечення їх права на охорону здоров'я та здобуття повної загальної середньої освіти, а також законодавчі підстави звільнення з установи, роль ювенального прокурора у забезпеченні прав неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом та про заходи, які вживаються ювенальними прокурорами, з метою недопущення порушень прав таких неповнолітніх у місцях несвободи.

Наразі в установі утримуються та здобувають повну загальну середню освіту 5 неповнолітніх, які потрапили у конфлікт із законом. Указані неповнолітні навчаються у 9 та 10 класах ліцею, забезпечені комплектами шкільних підручників, які відповідають чинним освітнім програмам МОН України та дозволеним комплектом канцелярського приладдя, пройшли медичний огляд та отримали профілактичні щеплення від інфекційних хвороб, згідно з календарем щеплень та віком. Окрім цього, зазначеним неповнолітнім з метою допомоги у подоланні кримінального мислення надається соціально-психологічна допомога Миколаївським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

 

 

кількість переглядів: 108