Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Правоохоронними органами області завершено розслідування стосовно десятьох членів організованої злочинної групи автомобільних шахраїв, які вчинили 62 кримінальних правопорушення (ФОТО)

                            

Під належним процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області та Миколаївської місцевої прокуратури №1, завдяки злагодженим діям СУ ГУ НП в Миколаївській області, Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області та Управління карного розшуку ГУ НП в Миколаївській області, здійснено ефективне досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо злочинної організованої групи, члени якої протягом тривалого періоду часу шляхом обману заволодівали грошовими коштами фізичних осіб, які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку на території Миколаївської, Одеської та Харківської областей.

Як встановлено в ході досудового розслідування, злочинна група, до складу якої входило десять осіб віком від 31 до 45 років, діяла на території Миколаївської, Одеської та Харківської областей, була стійким об’єднанням, що виражалося в стабільності і згуртованості між собою членів групи, пов’язаних як спільною метою, так і довірчими стосунками, а також у високому рівні узгодженості дій усіх учасників, що діяли за єдиним планом і відповідно до визначених їм функцій.

Злочинну групу створив мешканець Харкова Його правою рукою була жінка з Одеси, яка координувала роботу офісів у Миколаєві, Первомайську та Одесі.

У період часу з вересня 2017 року по жовтень 2018 року зловмисники,  реалізуючи свій злочинний умисел на отримання незаконного прибутку у складі організованої групи, вчинили ряд особливо тяжких злочинів, пов’язаних із заволодінням шляхом обману грошовими коштами потерпілих, які мали на меті придбати транспортні засоби та сільськогосподарську техніку, спричинивши потерпілим збитки на загальну суму понад 2,7 млн. грн.

У ході розслідування встановлено 62 епізоди їх злочинної діяльності, потерпілими від злочинних дій зловмисників визнано 58 осіб.

Дії зловмисників кваліфіковано за ч.4 ст.190 КК України – шахрайство, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах.

В ході проведення досудового розслідування, з метою забезпечення цивільних позовів потерпілих та конфіскації майна обвинувачених, накладено арешт на майно обвинувачених на суму близько 5 млн. грн.

За результатами досудового розслідування обвинувальний акт стосовно усіх фігурантів кримінального провадження направлено до Заводського районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

За вчинене обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1465