Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Завдяки скоординованим заходам правоохоронці затримали банду зловмисників, які підпалили та знищили майно білоруського асфальтного заводу в Новобузькому районі (ВІДЕО)

                               

Про це повідомили прокурор Миколаївської області Тарас Дунас та начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Анохін у ході пре-конференції, яка відбулась сьогодні, 1 серпня 2019 року у регіональній прокуратурі.

У ході масштабної спецоперації у м.Одеса, під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області оперативниками Управління карного розшуку, слідчими Слідчого управління Нацполіції в області, а також із залучанням бійців роти поліції особливого призначення, за обґрунтованою підозрою у скоєнні злочину було затримано двох раніше судимих мешканців Одеси.

Розкриття та розслідування обставин злочину знаходилось на особистому контролі Президента України, який під час свого візиту до Миколаївщини доручив правоохоронцям якомога швидко розкрити цей злочин.

Нагадаємо, що 22 лютого до правоохоронців надійшло повідомлення від охоронця асфальтного заводу про те, що вночі у м. Новий Буг невідомі проникли на територію підприємства та вчинили підпал. Зловмисники нанесли тілесні ушкодження заявнику, зв’язали його мотузкою, після чого підпалили щитову пульту управління та генератор підприємства запальною сумішшю. Звільнившись, побитий охоронець викликав поліцію та рятувальників.

Тоді ж посольство Білорусі в м.Києві направило ноту в МЗС України у зв'язку з підпалом і знищенням майна асфальтобетонного заводу в Миколаївській області, встановленого білоруським будтрестом.

Упродовж п’яти місяців проведено повний комплекс слідчих та розшукових заходів із залученням кращих спеціалістів. Оперативні співробітники вистежували злодіїв та збирали докази їх злочинної діяльності.

До складу угрупування входило троє одеситів 30, 35, 42 років з кримінальним досвідом. Зокрема, підтверджують їхню безпосередню причетність до вчинення підпалу та знищення майна асфальтного заводу результати експертизи ДНК, які були вилучені на місці події.

Мотивом скоєння злочину стала бізнес-конкуренція.

У ході санкціонованих  обшуків один із зловмисників намагався втекти через вікно квартири на четвертому поверсі за допомогою зв’язаних простирадл. А за місцями мешкання двох фігурантів слідчі вилучили мобільні телефони, які кримінальники використовували для зв’язку, та автомобіль, на якому вони пересувались у день вчинення злочину.

Третій фігурант наразі ще перебуває у розшуку. Правоохоронці вживають заходів щодо встановлення його місця перебування та затримання.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 194 та ч.2 ст.146 КК України (умисне знищення або пошкодження майна, незаконне позбавлення волі).
2 серпня 2019 року, слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва розглянуто клопотання слідчого, погоджені з процесуальним керівником, та обрано запобіжний захід двом жителям м.Одеса, які підозрюються у підпалі та знищенні майна білоруського асфальтного заводу в Новобузькому районі.
Слідчий суддя, уважно вивчивши матеріали провадження, задовольнила клопотання та винесла ухвали щодо обрання стосовно підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.
Розмір застави для 35-річного підозрюваного складає 2,5 млн грн, для 30-річного - 1,5 млн грн.
 

 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1369